Οι μαθητές γράφουν

Η σελίδα των μαθητών...


Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης μάθαμε την έννοια, τον σκοπό και τον χαρακτήρα των μαθητικών κοινοτήτων. Όταν μάθαμε όλες τις πληροφορίες για τις μαθητικές κοινότητες αποφασίσαμε κι εμείς να κάνουμε εκλογές. Το πενταμελές της τάξης μαζί με τα υπόλοιπα παιδία που δεν είχαν εκλεχτεί αποφάσισαν να έχουν ένα πιο δημοκρατικό σχολείο.
   Όλα τα παιδιά της τάξης αποφασίσαμε να κάνουμε μια έκθεση ζωγραφικής, δηλαδή όταν κάποιο παιδί διαβάσει ένα βιβλίο και του αρέσει κάνει μία ζωγραφιά με θέμα το βιβλίο και μας την φέρνει για να την βάλουμε στην έκθεση.
   Το πενταμελές πρότεινε να υπάρχουν διαμεσολαβητές έτσι τα παιδιά όταν μαλώνουν να βρίσκουν μια ειρηνική λύση.
   Το πενταμελές επιπλέον αποφάσισε να υπάρχει ένας υπεύθυνος αθλητικού υλικού για την προστασία τον παιχνιδιών στα διαλείμματα.
   Τα παιδιά του σχολείου αποφάσισαν με γάντια να καθαρίσουν τον χώρο του προαυλίου.
   Επιπλέον το πενταμελές του σχολείου έστειλαν μία επιστολή στον πρόεδρο και του εξήγησαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο όπως ότι δεν έχουμε ράμπα και αθλητικό υλικό.
     Την Τρίτη 9 Μαρτίου κάναμε δράσεις για τον εκφοβισμό και διαβάσαμε το βιβλίο << ΤΡΙΚΕΡΑΤΩΨ>> με θέμα την σχολική βία. Με σχέση αυτό το βιβλίο κάναμε δράσεις όπως δραματοποίηση, ανάγνωση και γράψαμε πως αντιδρούμε στην βία.

ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΑ, ΠΑΡΩΔΙΑ, ΚΩΜΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ

Οι μαθητές της Έ και Σ’ τάξης συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα <<Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και δάσκαλο Αλέξανδρο Βαρόπουλο>> η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 17:00 – 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων ου Δημοτικού Σχολείου Καραϊσκάκη. Εκεί παρουσιάστηκαν  καλλιγράμματα, μία κωμική διασκευή του ποιήματος δηλαδή παρωδία και δραματοποίηση στην λέξη όπου διαβάζαμε έναν στίχο και γράφαμε τι νιώθουμε για αυτό τον στίχο.Ε-ΣΤ Τάξη 2015-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: