Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2015

Γιορτάζοντας την επέτειο της 28ης

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου με ποιήματα, τραγούδια και αφηγηματικά γιόρτασαν χθες την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄ Τάξης παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο "Πολεμώντας στην Πίνδο". Ακολουθούν στιγμιότυπα.

Προετοιμάζοντας τη γιορτή της 28ης...

Αύριο σας περιμένουμε στις 9 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας όπου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.  Σήμερα δάσκαλοι και μαθητές προετοίμαζαν τη γιορτή. Πρόβες, κατασκευές, δοκιμή μικροφωνικής, στολισμός και ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα εκείνα. 

Συνάντηση Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Σχολικής Συμβούλου με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής

Την Τρίτη 20-10-2015 η Σχολική Σύμβουλος 9 ης  Περιφέρειας Π.Ε. Αιτωλ/νίας κ. Πάσχου Αγγελική και οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Αστακού κ. Ζαγκότας Βασίλειος, Καραϊσκάκη κ. Κωνσταντίνου Γεώργιος, Κανδήλας κ. Παπαναστάσης Αλέξανδρος, Μύτικα κα. Παλουμπά Γεωργία, Αρχοντοχωρίου κα. Κουτούπη Μαρία συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου κ. Γαλούνη Ερωτόκριτο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Π.Ε. Δήμου Ξηρομέρου κ. Τσάρκο Βασίλειο. Στη συνάντηση αυτή εκτέθηκαν από τη Σχολική Σύμβουλο και τους Διευθυντές τα προβλήματα που υπάρχουν στα προαναφερόμενα σχολεία. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα υλικοτεχνικής υποδομής, κτιριακών προβλημάτων και εξοπλισμού με εποπτικά μέσα διδασκαλίας. Από τη μεριά του Δημάρχου και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής ως προς τις προθέσεις και τα σχέδια του δήμου είναι ότι υπήρξε θετικό το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την επίλυση των ελλείψεων και προβλημάτων στο αμέσως χρονικό διάστημα. Υπήρξε καλή διάθεση, αναγνώρ

Η τάξη μας… ένας σκοτεινός θάλαμος!!! (video)

Ο   «σκοτεινός θάλαμος»   (Camera Osbcura, στα Λατινικά camera σημαίνει αίθουσα – δωμάτιο, ενώ obscura σημαίνει σκοτεινό) είναι μία οπτική συσκευή (ίσως το απλούστερο οπτικό όργανο) που προβάλλει το είδωλο του περιβάλλοντος χώρου σε μία λευκή επιφάνεια. Ήταν μία από τις εφευρέσεις που οδήγησαν στη φωτογραφία και τη φωτογραφική μηχανή. Η συσκευή αποτελείται από ένα δωμάτιο με μία οπή στη μία πλευρά. Το φως από τα αντικείμενα του εξωτερικού περιβάλλοντος, διέρχεται μέσα από την οπή και πέφτει πάνω σε μία λευκή επιφάνεια στο εσωτερικό της, όπου και τα αναπαράγει. Τα αντικείμενα αποτυπώνονται ανεστραμμένα, αλλά με διατήρηση του χρώματος και της   προοπτικής . Η εικόνα αυτή μπορεί να προβληθεί σε χαρτί, και στη συνέχεια να ζωγραφιστεί για να παραχθεί μια εξαιρετικά ακριβής αναπαράσταση. Ο μεγαλύτερος «σκοτεινός θάλαμος» στον κόσμο είναι στο Constitution Hill στο Aberystwyth της   Ουαλίας . Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός Λιάκος Νικόλαος Γ΄- Δ΄Τάξη 2015-2016

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα όπου σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Βάρνακα, Μύτικα και Κανδήλας συμμετείχαμε σε κοινές δραστηριότητες στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα "Σχολικός Αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα". 

Βράβευση μαθητών στον διαγωνισμό "Παιχνίδι και Μαθηματικά" της Ε.Μ.Ε.

Οι μαθητές του Σχολείου μας που διακρίθηκαν στον 9ο διαγωνισμό "Παιχνίδι και Μαθηματικά" του Περιοδικού "Μικρός Ευκλείδης" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και βραβεύτηκαν από το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 είναι: ΣΤ΄ Τάξη 2014-2015: Καρκάση Όλγα, Παπαναστάσης Δημήτριος, Σκέντος Ιωάννης Ε'  Τάξη 2014-2015: Λιοντάκης Κωνσταντίνος Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!