Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015

"Η εκπαίδευση στον στόχο ξανά" 

27 Απριλίου- 3 Μαίου 2015
ActionAid

Οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν και φέτος στην εκστρατεία της ActionAid για την Εκπαίδευση. Την ίδια εβδομάδα ενημερώθηκαν μαθητές σε όλον τον κόσμο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση. 
Οι μαθητές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα που θα χρησιμοποιηθούν σε βίντεο που θα δημιουργήσει η ActionAid για να σταλεί στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης που θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη στον Ο.Η.Ε. όπου θα ψηφιστούν οι Βιώσιμοι Στόχοι για την Ανάπτυξη και θα αφορούν την επόμενη δεκαπενταετία. 
Στον σύνδεσμο http://actionaideducation.tumblr.com/ έχουν αναρτηθεί οι εργασίες μας.


Οι μαθητές των μικρών τάξεων έφτιαξαν ζωγραφιές και κολλάζ σε χαρτόνι.
Οι μαθητές των δύο μεγάλων τάξεων παρακολούθησαν το οπτικοακουστικό υλικό από το φάκελο δραστηριοτήτων που μας στάλθηκε από την ActionAid, χρησιμοποίησαν τη μέθοδο Word Cafe και συζήτησαν σαν να ήταν αυτοί οι ηγέτες για τους στόχους που πρέπει να τεθούν στον Ο.Η.Ε. με θέμα "Βιώσιμοι Στόχοι για την Ανάπτυξη".

To World Cafe είναι μια συμμετοχική διαδικασία, που επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν δημιουργικές συζητήσεις, ενώ κάθονται σε στιλ καφέ -γύρω από μικρά τραπέζια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χάρτινα τραπεζομάντηλα ή να τοποθετήσουμε μεγάλα χαρτιά-πόστερ πάνω σε κάθε τραπέζι, έτσι ώστε οι ιδέες και τα ζητήματα που προέκυψαν από τις συζητήσεις μα μπορούν να καταγραφούν. Μετά από περίπου 20-30 λεπτά, οι άνθρωποι μετακινούνται σε ένα νέο τραπέζι και η συνομιλία συνεχίζεται. Ένα μέλος της αρχικής ομάδας θα παραμείνει στο τραπέζι για να φιλοξενήσει τη νέα συζήτηση και να βοηθήσει στη δημιουργία δεσμών μεταξύ των διαφόρων ομάδων. Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις γύροι.
Οι Αρχές του World Cafe
·     Αποσαφηνίζει το πλαίσιο
·     Δημιουργεί φιλόξενο χώρο
·     Εξερευνά ερωτήσεις και θέματα που πραγματικά έχουν σημασία
·     Συνδέει διαφορετικές προοπτικές
·      Ενθαρρύνει τη συμβολή όλων / του κάθε ατόμου
·     Ακούμε μαζί μοτίβα, ιδέες, προτάσεις και βαθύτερα ερωτήματα
·     Συλλογικές Ανακαλύψεις



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τσικνίσαμε και στο Σχολείο μας

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, παιδιά και εκπαιδευτικοί, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 με χορό, κέφι, τραγούδια και σουβλάκια στην εορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου! Και του χρόνου με υγεία! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ  

Τέλειωσε άλλη μία σχολική χρονιά! Καλές Διακοπές!

Με τον καλύτερο τρόπο, με αθλητισμό, αθλοπαιδιές, μετάλλια, κύπελλα, χορό και με τραγούδι αλλά και με το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στις 13 και στις 14 Ιουνίου 2018. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ένωσαν τις φωνές τους και το μπρίο τους αλλά και την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών τους, παράγοντας το αποτέλεσμα που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα παιδιά και οι γονείς έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμα να ανεβούν ακόμα ένα σκαλί. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους τα αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και τραγουδώντας και εκείνοι και χορεύοντας μαζί τους. Τα τραγούδια "Το θαλασσινό τριφύλλι" (Νηπιαγωγείο), "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε ", "Ο γλάρος" (Α-Β τάξεις), "Τα μαθητικά τα χρόνια" (Γ-Δ τάξεις), "Όχι, όχι βία" και "Είμαι ακόμα παιδί" (Ε-ΣΤ τάξεις) και το "Αχ Ελλάδα", συ

Μαθαίνοντας εγκεντρισμό

Ο κύριος Ρετούλης στις 29/3 έδειξε στο Σχολείο μας πώς γίνεται ο εγκεντρισμός στα φυτά. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί την επίδειξη που έκανε και ήταν πολύ ωφέλιμη γνώση.